Home Wat is Ondévit?

Wat is Ondévit?

Genezen doen we zelf. De meeste aanvallen van ziektekiemen, van stress, emotionele tegenslagen of ongezonde gewoontes komen wij op eigen kracht te boven. Maar soms lukt ons dat niet. Dan zijn we onvoldoende in balans. Onze energie stroomt niet vrij door ons heen en wij worden ziek; een klein beetje, chronisch, of zelfs ernstig. Lichaam en geest zijn van slag.

De ONDÉVIT-therapie van de Franse ingenieur Claude Onillon is een methode die teruggaat op de oeroude wetenschap dat ziekte en andere klachten alles te maken hebben met een gebrek aan evenwicht.

Met de ONDÉVIT-therapie kan heel precies worden vastgesteld waar en waarom u uit balans bent.

Zoals bij elke serieuze methode maakt de therapeut daarvoor gebruik van metingen.

Het unieke van Ondévit is, dat het de énige methode is waarbij het meten tevens het behandelen is. Dit gebeurt op drie niveaus:

  • lichamelijk; zowel op macroniveau (wat zichtbaar is), als op microniveau (de cellen, moleculen, atomen)
  • mentaal; gedachten, emoties.
  • spiritueel; op het niveau van de geest van de persoon

Doordat Ondévit tegelijkertijd op alle drie niveaus werkt is het een waarlijk holistische methode.

Als de storingen in kaart zijn gebracht, wordt daarna, met behulp van de Ondévit-druppels, heel gericht uw zelfgenezende kracht gestimuleerd.

Bekijk een video over de Ondévit behandeling en het gebruik van de druppels

 


WAT GEBEURT ER TIJDENS DE BEHANDELING?

U weet meer van uzelf dan u zich bewust bent. Dat is een gegeven waar de therapeut gebruik van maakt. Heeft u een bepaalde klacht, dan is zelfs het woord waarmee die klacht wordt beschreven (bijvoorbeeld “Hoofdpijn”), voor u belast. U reageert op dat woord; uw energie valt als het ware even weg.

Tijdens het onderzoek wordt het energieniveau van uw reacties op woorden gemeten, met behulp van  een magneet en een meting via de spiersterkte. Ondévit onderscheidt zich hierbij echter van andere methoden door de intensiteit van de meting, waardoor de cliënt de gelegenheid krijgt om de informatie van het woord op een dieper en breder niveau het werk te laten doen. Bij een zwakke spiermeting is er sprake van een onbalans rond dat woord en dus rond dat stukje van uw functioneren, wáár de kern van het  probleem ook zit, in de:

 

  • structuur van het lichaam; organen, spieren, etc
  • infecties; bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, ook oude ondergane infecties als kinderziektes, maar ook vaccinaties
  • voeding; de voeding die dagelijks gebruikt wordt, maar ook of het lichaam voldoende voedingsstoffen, vitaminen, mineralen, opneemt
  • energiebanen bekend vanuit de acupunctuur

 

Maar zeker ook emoties:

 

  • erfelijke of familiaire factoren. De mens is opgebouwd uit cellen, met daarin vastgelegd het erfelijk patroon. In dit patroon worden ook (onverwerkte) emotionele gebeurtenissen doorgegeven.
  • gebeurtenissen en ervaringen in ons eigen leven.

 

De emoties van onze ouders, grootouders, liggen vast in ons erfelijk geheugen. Het kan gaan om zware emoties, zoals oorlog, een zwaar ongeluk, miskramen, het overlijden van een kind of een dierbaar persoon, incest, echtscheiding, (familie)ruzies, inbraak.

Ook de minder zware emoties liggen opgeslagen. Voorbeelden kunnen zijn: verhuizing, gepest zijn, een ruzietje, dingen die we voor het eerst meemaken zoals eerste vaste voeding, eerste stapjes, eerste schooldag, eerste menstruatie, eerste keer seks, eerste zoen, eerste vriendje/vriendinnetje, eerste fiets, eerste keer verliefd, eerste baan, etc.

Al deze emoties liggen opgeslagen in ons lichaam. Van sommige hebben we weet, van de meeste niet.

Als ons iets overkomt, bijvoorbeeld een emotionele eerste schooldag, dan wordt dit vaak in gang gezet doordat dit bijvoorbeeld ook gebeurd is bij een oma. De opgeslagen herinneringen in onze cellen worden dan als het ware geprikkeld, waardoor wij er ook op gaan reageren.

Het kan echter ook zijn, dat wij degenen zijn die als eerste iets meemaken. Dit kunnen wij dan weer doorgeven aan onze eigen kinderen. Meestal merken we dat pas, als onze kinderen iets meemaken of overkomt en wat het op dat moment herinneren bij onszelf als een soort déjà vu.

Uit onze jarenlange ervaring blijkt steeds weer dat in deze gebeurtenissen de oorzaak van onze problemen of klachten zitten.

De oorzaken vinden we weerspiegelt in onze omgeving. Het gezin, de partner, de buren, het werk, vriendenkring, (schoon)familie, (sport)clubs. Overal kun je mensen tegenkomen, die iets soortgelijks in de achtergrond hebben. Voor ons onbekend, maar ons onderbewuste reageert, want het herkent iets dat met ons zelf te maken heeft. Hierdoor kunnen er wrijvingen ontstaan tussen ons en personen uit onze omgeving.

Dit is de reden waarom wij altijd vragen om een stukje van uw stamboom mee te nemen.

In de test laat  uw lichaam precies zien waar de blokkades liggen.

Magneten worden gebruikt omdat natuurkundig is aangetoond dat magnetisme dé energie is die essentieel is voor leven. Zonder magnetisme is géén leven mogelijk.

ONDÉVIT is een therapie die zich onderscheidt van andere therapieën, doordat het wetenschappelijk te onderbouwen is vanuit de natuurkunde.

 


 

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN DE BEHANDELING?

Vanaf het begin van de test begint de behandeling. Als er een woord geschreven op speciale Ondévit-kaarten test, wil dat zeggen dat er onbalans is. Men verliest energie aan datgene dat op de kaart geschreven staat. Bijvoorbeeld er staat op de kaart "bacterie". Dat wil zeggen er is een onbalans met het woord bacterie, oftewel er zal waarschijnlijk een bacterie aanwezig zijn die te maken heeft met uw klacht(en).

Test er een woord vanuit uw omgeving, bijvoorbeeld "school" of "vader" of "kind" of "zus", dan wil het zeggen dat er een relatie bestaat tussen die persoon en uw klacht(en). Dit hoeft niet persé negatief te zijn. Een ander kan constant met u bezig zijn, zonder dat uw dat zelf in de gaten heeft. Dus ook namen van personen waar u heel goed mee overweg kunt, kunnen testen, omdat ze u bijvoorbeeld niet kunnen missen of vanwege een stuk bezorgdheid.

Uiteindelijk bestaat er een verband tussen de geteste namen van personen en geteste virussen, bacteriën, parasieten,  voedings- en leefgewoontes, en structurele zaken.

Iemand die getest wordt en de Ondévit-energie krijgt, komt in een beter contact met de oorspronkelijke waarde van zijn omgeving. Hij voelt door zijn nieuwe bewustzijnsniveau de noodzaak (andere) beslissingen te nemen in zijn leven.

In de test komen alleen die zaken naar voren die de persoon zelf naar boven wilt laten komen. De integriteit van de geteste persoon blijft gewaarborgd. Toveren kan niemand, aan je zélf werken kan iedereen.

Alles dat uit de test komt blijft strikt persoonlijk, uw privacy is ten alle tijden gewaarborgd.

 


 

IS DE ONDÉVIT-THERAPIE EFFECTIEF?

De ONDÉVIT-therapie werkt, of u erin gelooft of niet. Al tijdens het onderzoek merken veel cliënten dat blokkades verdwijnen en plaats maken voor een gevoel van opluchting en bevrijding. Dat komt doordat bij het testen de diepere oorzaken worden "geraakt" en het zelfgenezend vermogen op gang komt. De energie begint weer te stromen.

De ONDÉVIT-druppels die na de test voor u gemaakt worden zij strikt persoonlijk. Zij corresponderen exact met de informatie die uit de test naar voren gekomen is. De druppels zijn noodzakelijk omdat ze impulsen geven om de verloren energie op een breed, meervoudig dimensionaal vlak weer aan te vullen. Ze maken als het ware het geteste schoon, U komt ermee in balans. Vaak kunt u al binnen een paar uur na het consult een sterke verandering van uw klachten merken.

Na 5 weken zijn de druppels op en volgt opnieuw een test. Met deze test wordt vastgesteld hoe de veranderingen hebben plaats gevonden. Er wordt dan ook verder getest om te zien welke zaken er nog achter de eerste test vindbaar zijn. Ook van de onderwerpen uit deze test worden flesjes met druppels gemaakt. Als deze leeg zijn neemt u contact met ons op om te zien of er voldoende gewerkt is aan de oorzaak van de blokkades / uw vragen / klachten of dat u nog iets nodig heeft om in een bepaald proces verder te gaan of te ondersteunen.
Het kan bijvoorbeeld zijn dan één flesje of meerdere herhaald dienen te worden om het onderwerp langer van impulsen aan energie te voorzien. Men weet namelijk nooit hoeveel energie iemand verloren heeft aan bepaalde zaken. Ook speelt natuurlijk uw dagelijkse leefwijze een rol, bijvoorbeeld voedings- en / of leefstijlgewoontes, zoals roken, alcohol, voedingspatroon en andere stressfactoren.
Vaak duurt zo'n nachek kort, ongeveer 10 tot 20 minuten en zijn de kosten daarop aangepast. De flesjes blijven in kosten hetzelfde.
Deze nacheck vindt meestal op andere tijden plaats dan de hele consulten.

Tijdens het gebruik van de druppels kunt u altijd contact met ons opnemen, om wat voor reden dan ook.
De begeleiding hiervan is doorgaans kosteloos indien er geen flesjes nodig zijn.

* Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de OTV website van de beroepsvereniging of de website van Stichting Ondévit Nederland

 
Contact opnemen?

 

Neem contact met ons op:

Gemma van der Veek - Croese
Bert van der Veek

Bekerbaan 22b
6333 EK Schimmert

T: 045 - 40 40 292

Mail: ondecentrum.zuidlimburg @
planet.nl

Website:

Ondevitzuidlimburg.com

 

 

bert.jpg
Copyright © 2020 Ondévit Zuid Limburg. All Rights Reserved.
Website bouw door Koning Media